Прослава Светог Саве 2019.

svetisavaУ нашој школи је и ове године свечано обележен Савиндан.

Пре припремљеног програма ученици и наставници учествовали су у молитви и резању колача. Приредбу су припремили ученици старијих разреда из Мале Иванче. На самом почетку сви заједно су отпевали Химну Светом Сави, а затим је прочитана посланица коју је ђацима, наставницима и родитељима упутио др Томислав Јовановић, некадашњи ђак наше школе, а данас редовни професор на Филолошком факултету у Београду. Потом су ученици петог разреда рецитовали песме о Светом Сави и извели једну кратку драмску тачку. А онда су старији ђаци надахнуто рецитовали стихове наших највећих песника који су посвећени првом српском просветитељу и приказали један дужи драмски сегмент о животу светитеља.
С обзиром на то да Српска православна црква ове 2019. године прославља 800 година своје самосталности, за коју се изборио управо Свети Сава, посебан сегмент у програму био је посвећен обележавању овог великог јубилеја.
Програм је завршен уз пригодне мелодије које је на хармоници свирао ученик Лука Ширник и хорску песму „Ми смо деца неба“ коју су, у пратњи нашег вероучитеља, дивно отпевали одабрани ученици из свих старијих разреда.

Данка Стојановић