Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Нова 2019. година

novagodinaНовогодишња атмосфера се осећа у нашој школи. Ученици и запослени су украсили ходнике и учионице.

У Поповићу је одржана приредба 27. децембра 2018. Учествовали су сви ђаци од првог до четвртог разреда. У веселом расположењу смењивали су се песме и рецитали о Деда Мразу и Новј години. Завршница је била посебно забавна, духовит драмски текст праћен музичким нумерама и дивним костимима насмејао је све присутне. Након приредбе у холу школе одржан је новогодишњи вашар.
Сви присутни су били одушевљени рукотворинама наших ученика који су се ове године посебно потрудили да направе мноштво новогодишњих украса, декорација и свакодневних предмета за кућу - послужавника, кутија за накит, подметача. Поред развијања ђачког предузетништва, деца су се дивно забављала израђујући предмете заједно са својим учитељицама и родитељима током многобројних радионица.

У Малом Пожаревцу наставница Софија Зећовић приредила је јавни наступ за чланове драмске секције. Они су присутним ученицима и наставницима приказали своју тачку „Ја имам таленат“ током које су глумили, играли, певали и имитирали познате личности. Сви су уживали у наступу наших талентованих ђака, нарочито ученици млађих разреда који су касније наставили прославу Нове године у својим учионицама.

У Малој Иванчи оджан је новгодишњи маскембал. Ученици шестог разреда одлично су се припремили и показали присутним друговима и наставницима дивне маске. Након ревије маски, ученици су прочитали рецепт за пријатељство који су за ову прилику саставили. Ученица Јована Глишић читала је описе својих другара из разреда, публика је погађала о коме је реч и сви су се дивно забавили.
Ученици млађих разреда су разменили поклоне на журки коју су им организовали учитељи. Дружење је настављено уз музику, песму, маскембал, игре. Владала је дивна празнична атосфера која се преносила ходницима школе.

Марина Луковић