Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Манастири Космаја

pavlovacТоком октобра, новембра и децембра 2018. вероучитељ Бојан Миленовић је са ученицима старијих разреда у Малој Иванчи реализовао пројекат „Манастири Космаја“.

Циљ пројекта је упознавање ученика са манастирима нашег краја. Ученици су имали задатак да пронађу информације о животу Светог Стефана Лазаревића, ктитора већине манастира на Космају, као и о манастирима Тресије, Кастељан, Павловац и манастиру Свете Петке у Сибници, да направе паное и презентацију. Свако одељење је добило задатак да представи један манастир и исприча о његовој изградњи, обнављању и легендама у вези са њим.

Ученици су били мотивисани за рад и радо прихватили задатке. Радили су у групама и током рада користили различите изворе информација, предавања са часова верске наставе, књиге у школској библиотеци и интернет. Како су ученици завршавали задатке, тако су излагали припремљени материјал на часовима верске наставе.

Током пројекта ученици су стекли позитивне радне навике радећи у групи, развили критички став према одабиру информација, развијали комуникацијске вештине и дигиталне компетенције.

По завршетку пројекта, панои су изложени у холу школе где ће сви ученици и запослени моћи да их погледају.

Бојан Миленовић