Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Дан детета 2018

Међународни дан детета који се обележава 20. новембра обележен је и у нашој школи различитим активностима током целе недеље, од 19. до 23. новембра 2018.
Циљ активности је да се ученици информишу и боље упознају са својим правима, обавезама и дужностима у школи, породици и широј заједници.
На часовима грађанског васпитања са ученицима старијих разреда се разговарало о њиховим правима и обавезама. Они су говорили примере о кршењу дечијих права о којима су чули или доживели лично. Закључили су да је ово важна тема и да се њој треба дати више простора и у медијима и у држави. Након разговора, ученици су правили паное.

Ученици млађих разреда разговарали су са својим учитељима о дечијим правима и обавезама. Разумели су зашто је ово важан датум и зашто се обележава. Слушали су песме о правима детета, анализирали текстове, цртали, правили луткице, колаже и паное.

Марина Луковић