Ђачки парламент са председником општине

prijemПоводом Дечије недеље председник Градске општине Сопот Живорад Милосављевић je угостио представнике ђачког парламента основних школа, 5. октобра 2018. године. Сусрету су присуствовали и ученици наше школе, директорка Ксеније Илић и наставницa Љиљана Вићовац..

Председник Милосављевић је упознао присутне ученике са радом општине на побољшању квалитета рада у школама, посебно је истакао да су школе добиле рачунаре и савремена наставна средстава, реновиране су школске зграде и уређена школска дворишта и игралишта. Намера опшине је да створи што боље услове за школовање. Председник је рекао да сви ученици треба да се школују тамо где им је најближе. Општина учествује и у организацији обуке ученика о саобраћају и председник је обећао да ће све школе добити опрему за учење на ту тему.

Професорка Живка Маричић је затим упознала ученике са радом општинских органа и о томе шта се све обезбеђује за нормалан живот грађана. Своје обраћање ђацима завршила је цитатом Иве Андрића: „Завичај нама не дугује ништа, ми њему дугујемо све“.

Након тога председник општине је уприличио свечани пријем за ученике наше школе који су освојили друго место на Међународном такмичењу „КРЕФ 2018“. Председник је честитао ученицима и наставници Љиљани Вићовац на постигнутим резултатима. Ђаци су говорили о свом пројекту „У здравом телу здрав дух“, о подели задужења и снимању дечијег едукативног филма.

Ученици су уживали у разговору и дружењу.   

Цео филм се може погледати на https://www.youtube.com/watch?v=GnrRYldmAJs

Марина Луковић