Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Септембар у Поповићу

Обележавање Дана писмености

Дан писмености је обележен са ученицима оба одељења у Поповићу 10. септембра 2018. на часу српског језика. Ученицима је прочитана песма анонимног песника у којој унук пише писмо баки са мора из Грчке. Дечак употребљава речи: кул, смор, фејс и сл. Бака констатује да унук пише страним језиком. Ђаци су анализирали песму и на паноу исписали стране или жаргонске речи. Затим су су поред њих исписивали оне које треба да користи кад пише писмо баки. У дугом делу часа смо разговарали о свим врстама писмености.

biciklДан без аутомобила

Дан без аутомобила је обележен на часу физичког васпитања 21. септембра 2018. Ученици су у школу дошли бициклима, тротинетима, ролерима. Ово је посебно важно јер поједини родитељи своју децу довозе у школу аутомобилом. Наставнице су са ученицима разговарале о томе зашто се обележава овај дан, како аутомобили загађују околину и шта је алтернатива. На терену је направљен полигон по коме су ученици возили своја превозна средства. Са трибина су их посматрали родитељи и мештани. Деца су уживала. Закључила су да се у природи много брже и лакше учи. Договорено је да се овакве активности чешће организују.

eng

Европски дан језика

У обележавању Европског дана језика 26. септембра 2018. учествовали су сви ученици и предшколци, а програм су организовале учитељице, наставница енглеског језика и библиотекарка. Ученици су имали задатак да пронађу и припреме основне информације о одабраним европским земљама, да пронађу рецепте за карактеристичне колаче из те земље као и како се каже школа на тим језицима.

На видео биму деца су погледала заставе свих европских земаља, а након тога су ђаци говорили о неколико европских држава. Наставница Јелена је организовала језички и музички квиз. Након квизова ученици су били подељени у три групе. Свака група је добила задатак да напише како се оглашавају животиње на појединим језицима, да испишу мисли о језику најзначајнијих енглеских писаца и да нацртају заставе европских земаља. Од насталог материјала ученици су направили паное. У завршници ученици су се почастили енглеским чајем и кексићима.

Ружица Будимкић и Сања Петровић