Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Угледни час

ii1Учитељица Милица Лучић је 11. јуна 2018. године одржала угледни час из српског језика у одељењу II1 на тему „Драматизација бајке Бајка о рибару и рибици“. Ученици су на основу ове бајке правили сликовницу за међушколско такмичење „Оштро Перце“ и за њу освојили друго место. То је био повод да се одржи угледни час и направи драматизација.

Часу су присуствовали ученици I1, III1 i IV1 и њихови учитељи Слађана Миловановић, Гордана Косанић и Синиша Босић, као и директорка школе Ксенија Илић.

У учионици је био постављен пано са награђеном сликовницом и импровизована мала позорница са дивном сценографијом коју чине чамац, море и још много детаља. Деца су имала костиме и започела су час музичким делом и кореографијом за песму о рибару и рибици. Потом су у драмском делу показала велики труд и таленат за глуму.

На крају је учитељица Милица урадила евалуацију часа на један занимљив и креативан начин. Поделила је публици папире у облику златне рибице, а ми смо на њима исписали своје коментаре које је касније учитељица прочитала.

Час је био занимљив и протекао је у добром расположењу.

Слађана Миловановић