Награде на Смотри

ljilja5Ученици трећег и четвртог разреда из Малог Пожаревца, чланови драмске секције, имали су прилику и част да представљају нашу школу на 8. Смотри сценског учитељског стваралаштва која је била одржана 8. и 9. јуна 2018. у лесковачком Народном позоришту.
Смотра Учитељског друштва Лесковац представља сусрет најбољих дечјих глумачких ансамбала и има такмичарски карактер и налази се у Календару такмичења и смотри МПНТР.

Наш избор је био драмски текст Трнова Ружица који је написала Луција Тасић, а за режију, сценографију, костиме и избор музике била је задужена учитељица Љиљана Вићовац.
Са почетком другог полугодишта кренуле су и наше припреме. Након поделе улога уследиле су свакодневне пробе. Пред нама је био тежак задатак, а циљ нам је био да обезбедимо пласман у финале. Током припрема ученици су били веома вредни и подржавали су једни друге.
Након селекције, међу једанаест најбољих нашла се и наша представа која је изведена другог такмичарског дана Смотре.

На овогодишњој Смотри учествовало је 11 основних школа, 10 из Србије и једна из Македоније. Жири, који су чинили Золтан Фридман, позоришни редитељ из Руме, Ане Софреновић, наша позната глумица и Тоде Николетић, дечији писац, имао је тежак задатак. Наша представа понела је две награде:
- Награда за најбољу епизодну женску улогу вештице Грдане - Тамара Кретић
- Посебна награда за тумачење лика -лик вештице Грдане у тумачењу Тамаре Кретић.

Учешће на Смотри је за цео школски тим било велико искуство. Током припрема ученици су били веома мотивисани, истрајни и упорни и постали су прави мали глумци који су спремни да одговоре сваком изазову.
Такође, за успех овог пројекта веома је важна и подршка родитеља.

 Љиљана Вићовац